Team Coaching

Succes ontstaat uit sterke, gemotiveerde mensen die een positieve teamdynamiek hebben.

Team Coaching

Drive2XL's team coaching ontluikt de kracht van jouw teams door de synergie tussen de verschillende teamleden te bevorderen.

Onze unieke aanpak start vanuit de krachten van jouw individuele teamleden welke we verbinden, versterken en optimaliseren om samen sterk te staan.

Ga meteen aan de slag om een "high-performing" team te bouwen

Wil je als leider een sterker team realiseren? Wil je de blik verruimen, bewustworden van de blinde vlekken in jouw team, vaardiger worden in het bespreekbaar maken van onuitgesproken zaken? Start vandaag nog met een proefprofiel.

Onze teamexpertise

Waarom teamcoaching?

Binnen teams heerst er een bijzondere teamdynamiek en een bepaald verborgen gedrag of code. Als teamleider is het een zeer moeilijke opdracht om dit complexe geheel van interrelaties te ontwarren. Een teamcoach zal jouw team bewust maken van de interactiepatronen door ze te benoemen.

Herken je het volgende?

Teamleden geven voorrang aan hun eigen doelstellingen en komen teamafspraken niet na

Het is een groep mensen, maar het voelt niet aan als een team.

Wantrouwen, emoties en conflict sluimeren onderhuids.

Tijdrovende discussies keren continue terug zonder dat ze tot resultaat leiden

Er wordt veel geroddeld in plaats van te spreken met elkaar

De impact van teamcoaching met Drive2XL

Teams bestaan uit een groep individuen en een leidinggevende met elk hun eigen motivaties en valkuilen. Deze diversiteit kan leiden tot enorme synergie of tot heel wat spanningen en frustraties. Drive2XL begeleidt bedrijven om teams effectiever te maken en conflicten te neutraliseren.

Teamdynamiek

In verbinding staan met elkaars drijfveren

Inzichten in elkaars motieven en valkuilen helpen teamleden om gebeurtenissen beter te interpreteren en te begrijpen. Zo werken we aan een veilige omgeving om met elkaar in gesprek te komen en irritaties bespreekbaar te maken. Samen zoeken we naar de stappen die nodig zijn om terug te groeien naar een ECHT team.

Succesvolle teams

High-performing teams

Aan de hand van Management Drives en de Feel Leap methodiek ontvouwen we samen met het team de drijfveren en de verborgen ideeën. Met elkaar definiëren we welke stappen nodig zijn om het potentieel nog meer te benutten en waarbij iedereen van het team zich gewaardeerd voelt.

Zo verloopt een teamcoaching traject...

Wij leveren maatwerk omdat elk team uniek. Het ene team werkt goed, maar je wilt er meer uithalen. Het andere team worstelt om echt een team te zijn. Je kan bij ons een gratis kennismakingsgesprek vastleggen waarin we luisteren naar jouw uitdagingen en je kan aanvoelen of we een juiste match zijn.

01
Discovery
We ontdekken de persoonlijke drijfveren en kwaliteiten van zowel elk teamlid afzonderlijk als van het hele team aan de hand van Management Drives. Dit biedt een gemeenschappelijk taal om gedrag, samenwerking en teamdynamiek bespreekbaar te maken.
02
Imagine
We verdiepen ons in het waarom, de visie, de waarden en de doelstellingen van het team om inzicht in de onderlinge patronen en de samenwerking te krijgen. We benoemen wat werkt en wat niet om van daaruit te bepalen welk nieuw gedrag wenselijk is om positief aan de toekomst te kunnen werken.
03
Coachingthemas
We leggen vast wat de grote coachingthema's zijn die het team en de individuen nodig hebben en waar we het grootste hefboomeffect kunnen realiseren. Dit definiëren we op maat en zal het kader vormen voor de concrete teamcoaching sessies.
04
Teamcoaching

We gaan concreet aan de slag onder de vorm van wekelijkse coachingsessies gecombineerd met workshops gaande van verbindend communiceren, feedback geven en ontvangen, inclusiviteit, motiveren.

Cras id iaculis est

Coachen van teams resulteert in:

Doeltreffender beslissingen nemen als team

Aanspreken van onbenutte competenties in het team

Meer vertrouwen en betere teamdynamiek

Gemakkelijker bespreken wat er leeft

Respect voor ieders uniekheid

Start vandaag nog met een proefprofiel.

Wil je als leider een sterker team realiseren? Wil je de blik verruimen, bewustworden van de blinde vlekken in jouw team, vaardiger worden in het bespreekbaar maken van onuitgesproken zaken? 

Download hier als voorbeeld het profiel van An-Katrien en Koen